Zobni rentgen namenjen za več namenov

Za koga je namenjen zobni rentgen in kaj se na njemu vidi? Na rentgenski posnetek zobovja se naročijo pacienti preden se odpravijo na pregled, da lahko zobozdravnik pred tem pregleda stanje ustne votline in tako lažje opazi težave. Zobni rentgen pokaže napake v dlesni, zobnih koreninah in tako naprej. Ta postopek slikanja ni nič nevaren in ne povzroča nobenih sevanja, traja pa le nekaj sekund.

Za kaj vse je namenjen zobni rentgen? Namenjen je za lokalne posnetke zob, za slikanje zobne krone, za panoramske posnetke, za tele rentgene glave in 3D posnetke. Posnetke lahko shranimo na CD- je in USB ključe ali pa jih natisnemo na poseben prozoren list, seveda pa se jih lahko tudi pošilja po e-pošti pacientom, zobozdravnikom in ostalim. Zobni rentgen lahko pomaga pri tem, da zobozdravnik lažje oceni zdravljenje, na primer pri endotonskem zdravljenju. Tako zdravljenje potrebujejo vsi, ki se soočajo s težavami v ustni votlini kot so na primer močne bolečine, občutljivost zoba na hladno, sladko, kislo, na dotik, razbarvanje zoba, otečenost in tako naprej. Včasih se zgodi, da pacient sploh nima nobenih znakov. Ko se enkrat določi zdravljenje zobozdravnik vedno naroči najprej zobni rentgen in šele nato začne z posegi.

Torej sedaj, ko vemo kaj je zobni rentgen bomo lažje razumeli, ko nas bodo dali zobozdravniki na čakanje dokler ne bomo imeli te slike zraven. Veliko ljudi se razjezi, ker menijo, da bi lahko bili že takoj oskrbljeni z nego in je zobni rentgen nepotreben. Takim bi bilo potrebno razložiti to bolj podrobneje ali pa jim dati za prebrat kakšen članek. Lepo opisano imajo na spletni strani centra Doktor 1A, če pa še vedno niste našli odgovora na svoje vprašanje jim lahko pošljete vprašanje na njihov email naslov ali pa jih pokličete na telefonsko številko. Prav tako si lahko pri njih zagotovite kakšno od naštetih storitev.