Kdaj je zamenjava upravnika upravičena?

Zamenjava upravnika ni lahka naloga vendar je nujno potrebna tam, kjer stanovalci opazijo nepravilnosti v vodenju in upravljanju blokov in večstanovanjskih objektov. Lahko pride do zavajanja s cenami, celo raje, malomarne izbire energentov a ogrevanje, namerno povišanje stroškov in neracionalno upravljanje. Takrat je zamenjava upravnika res nujna in morajo biti vsi stanovalci za to, drugače ne bo šlo. Ko zberete vse podpise vseh lastnikov, potem se postopek zamenjave lahko začne nemudoma in je opravljen lahko že v enem mesecu.

Takoj  se bo poznala zamenjava upravnika na samem odnosu do vas ter tudi na stroških, ki bodo bistveno drugačni in nižji od sedanjih, zato se vam res splača preveriti pri drugih ponudnikih upravljanja večstanovanjskih stavb, kako in kako to upravljali in koliko bi salo ter kašni bi bili končni mesečni stroški na stanovanje.

Za mnoge lastnike stanovanj je bila zamenjava upravnika nujna in dobra odločitev in sedaj so zelo zadovoljni s tem, kar so izbrali. V Ljubljani boste opazili, da so zelo velike razlike v stroških na stanovanje pri različnih pravnikih, zato je v nekaterih četrtih bistveno ceneje živeti kot v drugih. To je ravno zaradi upravnika, ki ni sposoben kot je na primer drug ali celo ni tako zelo pošten in racionalen, kot je nekdo drug.

Zato upravnika izbere res previdno, saj je zamenjava upravnika zelo mučna lahko in včasih nemogoča poteza, če hoče kdo nagajati ali e velo podkupljen od upravnika, d ne podpiše peticije in ima seveda od tega tudi koristi. Žal take zadeve niso dokazljive in je res dobro da izberete dobro sosesko z ljudmi, ki tega ne počno in niso škodoželjni ter tudi dobrega upravnika za vaša stanovanja, drugače boste napačno izbiro zelo drago plačevali še vrsto let in desetletij, kar lahko berete tudi v dneve časopisju. Da, te zgodbe so res nične in tragične ampak rešljive.