Vrtni kamini

Poletni čas je čas, ko je potrebno izkoristiti čim več dneva zunaj pod modrim nebom. Se gibati in uživati na prostem. Predstavljate si ptičje petje, sonce in vonj po pečeni hrani, ki veje naravnost iz ognjišča. In zakaj ne bi bilo to vaše ognjišče. Vrtni kamini so danes dobavljivi vseh možnih oblikah. Različnih materialih, ki pa so vsi odporni na zunanje vplive. Ti so beton, opeka, kamenje, pločevina ali glina. Prav tako pa se vrtni kamini razlikujejo glede na velikost in izgled. Njihova odlika je predvsem enostavna uporaba in usklajena estetika. Izbirate lahko med več načini peke. Pečete lahko na rešetki, plošči, vrtljivem ražnju in v pečici. Hrano pa si prav tako lahko pripravite tudi nad odprtim ognjem. S tem pa je zagotovo zadoščeno še najzahtevnejšim kulinarkom.

Vrtni kamini

Če razmišljate o o postavitvi letne kuhinje morate biti pozorni na postavitev kamina v prostor. Še posebej je to pomebno, ker so vrtni kamini fiksirani in jih po postavitvi ne boste več mogli enostavno premakniti. Pomembno je, da si zagotovite dovolj sence skozi ves dan, da vam žgoče sonce ne bo kvarilo veselja. Pri tem pa se je vredno umakniti od lesenih delov hiše, lope in podobnih zadev. V kolikor se odločate med vrtnimi kamini, se odločite za takega, ki vam bo v ponos, a ne bo zahteval od vas velikega vzdrževanja. Funkcionalnost naj bo na prvem mestu. V tem primeru vam vonj po slastno pečeni hrani vam zagotovo ne bo ušel, saj ga boste radi uporabili kadarkoli se vam bo ponudila priložnost. Vse to so užitki, ki jih ponujajo vrtni kamini.

Najboljše pa je, da notranjost vašega stanovanja ne bo oddajala vonjav še ure po obedu, saj bo kuhinja znotraj ostala čista. In komu ne prija, da se lahko ob pečenju še druži. Zagotovo so vrtni kamini nepogrešljivi pri organizaciji piknikov, rojstnih dnevov in drugih praznovnj. Priprava kamina za uporabo ni zahtevna, saj je treba pripraviti kurišče in zakuriti. Čiščenje pa je enostavno. Vrtni kamini so tako lahko prava zabava za vse družinske člane, saj tudi najmlajši uživajo pri pripravi kamina in kurjenju ognja.