Vodovodne inštalacije za udobje v vašem domu

Kakovostna vodovodna napeljava je temelj učinkovite porabe in udobja

Vodovodne inštalacije so pomemben del vsake zgradbe, saj zagotavljajo svežo vodo v vsakem trenutku, tako za pitje in kuhanje kot tudi za čiščenje, splakovanje, zalivanje ter umivanje. Ker sodijo med grobe napeljave, jih običajno vgradimo že po končani gradnji nosilnih sten. Načrt je tako zelo pomemben, saj lahko le na ta način poskrbimo za kar najbolj kakovostne in brezhibne napeljave, ki nam bodo služile še vrsto let.

Tovrstna dela vsekakor velja prepustiti strokovnjakom s tega področja. Napeljava mora biti namreč izdelana iz kakovostnih materialov, iz cevi, ki ustrezajo zahtevnim tehničnim predpisom, ki veljajo na področju lastnosti materiala. Seveda mora biti tudi izvedba temu primerna. Izberite izvajalca z dolgoletnimi izkušnjami ter pozitivnimi referencami – ne glede na to, ali gradite na novo, ali pa prenavljate.

Vodovodne inštalacije

Kakšne vodovodne inštalacije so kvalitetne?

Tiste, v katerih voda ne zastaja. Le napeljave z zadostnim pretokom, brez slepih rokavov, poskrbijo za zdravo vodo brez bakterij in umazanije. Zastarele in nevzdrževane cevi so namreč pogost vzrok vode, ki lahko škodi našemu zdravju. Nekatere stare vodovodne inštalacije so izdelane tudi iz cevi, ki vsebujejo azbest. Stare cevi lahko tudi zarjavijo ter tako še dodatno povzročijo onesnaževanje pitne vode. Na enak način lahko nastanejo tudi luknje v ceveh, skozi katere kasneje prične zamakati voda, kar uniči naše stene in povzroči veliko škode v našem bivalnem okolju.

Kakovostne inštalacije so tako izdelane iz plastičnih polietilenskih cevi, ki so izjemno vzdržljive, saj prenašajo tudi visoke temperature. Tako omogočajo dolgo življenjsko dobo – vsaj 50 let. Slednje imajo pred starejšimi veliko prednosti. Ker so izdelane iz umetnega materiala ne rjavijo in omogočajo neoporečnost vode, ki se po njih pretaka. Prav tako so enostavne za namestitev ali menjavo ter onemogočajo pretakanje motečih šumov po sistemu.

Prednosti prenove vodovodne inštalacije

Vodovodne inštalacije v vašem domu igrajo veliko vlogo v funkcioniranju vašega vsakdanjega življenja. Probleme ali težave, ki nastanejo pri zastareli napeljavi, je potrebno jemati skrajno resno ter jih odpraviti v najkrajšem možnem času. Tako se boste izognili poškodbam vaše lastnine, hkrati pa poskrbeli tudi za udobje bivanja.

Oglejte si video posnetek namestitve talnega ogrevanja

Prenova vodovodne inštalacije pride v poštev kadarkoli opazite nastanek težav z vodnim pritiskom. Jasno znamenje po potrebni menjavi stare napeljave je tudi nabiranje plesni v napeljavi, motna voda ali sprememba vonja. Na ta način boste izboljšali kakovost vode in poskrbeli za zdravje vaše družine.

Prenova napeljave bo tako poskrbela, da se vam ne bo več potrebno ukvarjati s puščanjem vode, poskrbela pa bo tudi za odličen vodni pritisk po celotni stavbi. Tako se vam ne bo nikoli več pred tuširanjem potrebno prepričati, da ne bo v istem trenutku nekdo drug splaknil straniščnega kotlička. V svoji investiciji boste lahko uživali še desetletja in tako zvišali tudi vrednost svoje nepremičnine.

Izberite izvajalca z izkušnjami

Le izkušenj strokovnjak z izkušnjami na svojem področju bo poskrbel za nemoteno izvedbo vaše prenove. Na ta način si boste priskrbeli odlično montirane napeljave in sanitarne elemente, trajnost in zanesljivo delovanje vseh sestavnih delov in naprav, cenovno dostopno ceno in odlično razmerje med ceno in kakovostjo storitve.