Izberite pravi vinil za vaš dom

Kako pri kupovanju prepoznati dober vinil?

Je zelo odporen in tehnološko izredno dovršen produkt. Potrebuje zelo malo vzdrževanja, polaganje pa je hitro in preprosto.

Je cenovno še kar ugoden izdelek, ki zagotavlja estetski videz in nezahtevno nego, kar so tudi glavni razlogi, da se toliko ljudi odloča zanj.

Izbirate lahko med različnimi izgledi. Lahko izgleda kot imitacija lesa, kot imitacija kamna ali keramike. Poznamo vinil na klik ali klasičnega, ki se prilepi na podlago. Glede na jedro deske se loči na LVT ali SPC vinil.

Pri montaži morate biti nekoliko bolj pozorni na tehnične zadeve kot so:

– vgradnja vinil plošč: v prvi vrsti, ki bo ob steni morate odstraniti pero na daljši strani plošče. Za rezanje je potrebno uporabiti oster nož, ki je primerne dolžine. S polaganjem se začne v levem kotu sobe. Z distančnikom se zagotovi odmik 3-5mm od stene. Ploščo morate vgraditi pod kotom 25 stopinj in vložite pero v utor položene deske.

-druga plošča in naslednje vrste: zaradi estetike morajo biti čelni spoji postavljeni z razmikom vsaj 30cm. Drugo vrsto morate položiti tako, da ploščo potisnete in nagnete stransko pero v stranski upor prve plošče pod kotom 25 stopinj. Nadaljujete z nagibom obeh plošč in pritiskanje v stranski upor.

-zadnja vrsta in zaključevanje: v zadnji vrsti postavite ploščo na vrh prejšnje vrste, pero pa mora biti obrnjeno proti steni. Paziti morate na razmik za dilatacijo nekje od 3 do 5mm.

Vedno si morata doma pustiti nekaj rezervnih vinil plošč, saj nikoli ne veste kdaj bo potreba po menjavi npr. če iz nekega razloga pride do poškodbe. Zamenjava je preprosta, z ostrim nožem le izrežete poškodovano ploščo, novi zamenjate pero in jo zamenjate.

Najbolj priporočljivo pa je, da to delo prepustite  strokovnjakom, ki delo opravljajo po točno določenih navodilih in s tem prevzamete izdelek s popolno garancijo.