Varčevanje za varno pokojnino

Varčevanje je oblika povečevanja premoženja za kasnejša leta, ko potrebujete ali veliko investicijo ali pokojnino. Ni pa vsako varčevanje pravo varčevanje. Najboljše za običajne ljudi je postopno varčevanje, to pomeni vplačevanje mesečnih rent z majhnimi zneski, ki jih vsak zmore in na koncu je to velik znesek. Saj veste, kamen na kamen palača, evro na evro dodatna plača.

Varčevanje

Kakšno varčevanje pa je primerno za vas? Zagotovo ne na banki ker tam ni nobenih obresti niti ne boste čez čas dobili dosti ven, ker bo inflacija pojedla vse. Če pa boste imeli na banki velik denar pa je možno, da boste plačevali ležarino, če je vsota vašega varčevanja preko 100 tisočakov, kar pomeni, da morate banki plačati, da imate lahko tam denar na računu.

To ni nenavadno, aj banka varčevanja trenutno ne podpira niti država zato želijo, da denar križi in ni na računih. Zato je treba ubrati tako pot, da  se bo denar plemenitil. To pa so lahko delnice delniški skladi, obveznice, kripto valute, zlato, srebro in druga naložbena sredstva.

Varčevanje bo tako postalo smiselno, ker se bodo mesečni vložki tako plemenitili. Izberite pa take sklade in podjetja, ki nimajo skritih provizij in vstopnih ter izotopnih stroškov, ker vam bodo pobrala veliko denarja. Na trgu je dosti slabih produktov in tudi prevaranti.

Da bi vedeli, kakšno je dobro varčevanje, morate imeti nekaj osnovnega finančnega znanja, ki g z lahkot pridobite v nekaterih preprostih knjigah in na spletu brezplačno ter na delavnicah. Sledite takim avtorjem in predavateljem, ki se vam zdijo iskreni ter vredni zaupanja in vas hočejo naučiti, da sami obvladate vlaganje ali da vam pomagajo pri tem.

Najslabše je imeti denar v nogavici, na banki ali v slabih skladih, takrat se od svojega težko prisluženega denarja lahko kar poslovite. Tega pa nočete, mar ne? Zato se obrnite na prave strokovnjake.