Ustni higienik odpravi zobni kamen

Ustni higienik pride prav takrat, ko imamo večjo težavo z zobnim kamnom ali oblogami, ki jih zdravnik ne more na hitro ne desetih minutah odpraviti. Včasih tako odstranjevanje zobnega kamna in oblog traja udi eno uro. Toliko si zdravnik ne more privoščiti zato vas napoti k dobremu ustnemu higieniku. Ustni higienik pa ima prav za to rezervirane termine in naroča na eno uro, ker nikoli ne ve, kakšnega pacienta bo dobil. Običajno vas tja napoti vaš osebni zobozdravnik.

ustni higienik

Lahko pa ga tudi sami obiščete, ker se lahko naročite na pregled in odstranjevanje kamna tudi brez napotka zdravnika. Dober ustni higienik vas bo pregledal in počistili obloge, žepke ter vas naučil uporabljati zobne krtačke različnih velikosti in oblik za vaše zobe. Priporočil vam bo primerno zobno pasto ter nitke. Od takrat naprej ga lahko obiskujete, ko se dogovorita, dokler ga potrebujete.

Nekaterim ljudem se dogaja, da imajo stalno močan zobni kamen in obloge in bo ustni higienik večkrat prav prišel. Najbolje je, da preden geste na pregled k zdravniku še obiščete ustnega higienika, ki bo odstranil zoni kamen in obloge, da bo zdravnik bolje tudi videl, kaj se dogaja z zobmi ter morebiti odredil zdravljenje zob ter dlesni in tkiv.

Če za ustnega higienika še niste slišali je to normalno, ker ni bil ta poklic do zdaj znan. Šele v zadnjih letih se je pojavil ustni higienik kot poklic in ga obiskuje vedno več ljudi s težavami z zobnim kamnom in oblogami. Zdravniki tudi pogosteje, kot prej napotujejo k njim paciente z resnejšimi težavami. To pa zaradi tega, da se čakalne dobe pri zobozdravniku skrajšajo. To se je res izkazalo za učinkovito, kar boste tudi dami opazili pri zdravnikih, ker v čakalnicah dobesedno ni več ljudi.

Zakaj bi si otežili življenje z grdimi, obloženimi zobmi rumene ali rjave barve, ki imajo zadah in povzročajo karies ter paradentozo? Uredite si ustno votlino kot se zagre.