Transportni trakovi so nepogrešljivi v trgovinah in industriji

Transportni trakovi so nosilni medij tračnega transportnega sistema. Sistem tračnih transporterjev je ena od mnogih vrst transportnih sistemov, med katerimi so tudi transportni trakovi. Obstajata dva glavna industrijska razreda tračnih transporterjev. Tisti, ki se ukvarjajo s splošnim ravnanjem z materiali, kot so tisti, ki premikajo škatle znotraj tovarne, in ravnanjem z razsutim materialom, kot so tisti, ki se uporabljajo za prevoz velikih količin virov in kmetijskih materialov, kot so žito, sol, premog, ruda, pesek, jalovina in drugo. Veliko pa jih najdemo tudi na letališčih in v vsaki trgovini, kjer so trakovi za transport standardnih ali prilagojenih dimenzij in namenov.

Transportni trakovi so vzdržljive in zanesljive komponente, ki se uporabljajo pri avtomatizirani distribuciji in skladiščenju. V kombinaciji z računalniško vodeno opremo to omogoča učinkovitejšo maloprodajo, veleprodajo in distribucijo proizvodnje. Velja za sistem varčevanja z delovno silo, ki omogoča hiter prenos velikih količin skozi proces, kar podjetjem omogoča pošiljanje ali prejemanje večjih količin z manjšim prostorom za shranjevanje in z manj stroški dela.

Gumijasti transportni trakovi se običajno uporabljajo za transport predmetov z nepravilnimi spodnjimi površinami, majhnih predmetov, ki bi padli med valje ali vrečk z izdelki, ki bi se povesile med valje. Tračni transporterji so na splošno precej podobni po konstrukciji, sestavljeni iz kovinskega okvirja z valji na obeh koncih ravne kovinske postelje. Pas je ovit okoli vsakega od valjev in ko enega od valjev poganja elektromotor, jermen drsi po postelji trdnega kovinskega ogrodja in premika izdelek. Pri težkih aplikacijah se postelje, čez katere je povlečen jermen, zamenjajo z valji. Valji omogočajo prenos teže, saj zmanjšujejo količino trenja, ki nastane zaradi večje obremenitve jermena.

Transportni trakovi so lahko z ukrivljenimi deli, ki uporabljajo stožčaste valje in ukrivljene jermene za transport izdelkov okoli vogala. Ti tekoči sistemi se pogosto uporabljajo v poštnih sortirnicah in letaliških sistemih za ravnanje s prtljago. Transportni trak s sendvič trakom uporablja dva tekoča trakova, ki stojita ena proti drugi, da trdno zadržita predmet, ki se prenaša, kar omogoča strme naklone in celo navpične dvige. Naročite lahko standardne trakove ali po naročilu, zato se obrnite na proizvajalca zgoraj.