Tapkanje pozitivno vpliva na počutje

Vsak se v tem stresnem svetu včasih počuti slabše. Tu pride v poštev tapkanje oz. EFT tehnika, več o katerem si lahko preberete na https://eft.si/. Pri tapkanju gre za ponavljanje neke fraze, medtem, ko se s konicami prstov tapkate po določenih akupunkturnih točkah. To vpliva na podzavest, da se počutje izboljša.

tapkanje

Za koga je tapkanje primerno?

V resnici je tapkanje oz. EFT tehnika primerna čisto za vsakega, ne glede na spol ali leta. Prav vsak se znajde v situaciji, ko ne ve kako naprej in tu je najboljša priložnost, da oseba začne s tapkanjem. S tapkanjem se zdravi različne težave. Največkrat gre tu za osebe, ki so stalno pod stresom. Potem si s tapkanjem pomagajo osebe z depresijo in pa tisti, ki trpijo za tesnobo in nespečnostjo. Prav vsaka duševna težava, ki se vam poraja, jo lahko poskusite reševati s tapkanjem.

Pri EFT tehniki gre za osvobajanje negativne energije in čustev, ki so se čez leta nabrali v našem telesu. Zaradi teh blokad se kasneje lahko pojavijo tudi različne bolezni, ki vplivajo ne le na naše duševno, ampak tudi fizično zdravje. Največji cilj je, da se teh blokad znebimo trajno, da se težave več ne ponavljajo.

Kako poteka EFT tehnika?

Pri tapkanju je vsaj v začetku priporočljivo vodstvo strokovnjaka na tem področju, ki vam bo podrobno razložil, kako poteka EFT tehnika. Cilj je, da se težav, ki vas pestijo za vedno rešite. Načeloma EFT tehnika poteka tako, da v določenem zaporedju tapkate po določenih točkah na telesu. Pri tem si zraven ponavljate stavek, ki ga v naprej določite. V tem stavku je povzeta vaša težava in vaše spoprijemanje z njo. Veliko ljudi čuti spremembe v počutju že po prvem tapkanju. Za tiste, ki pa se želijo znebiti svojih težav za vedno, pa je tapkanje potrebno ponavljati več mesecev.