Prenosni umivalniki – prva izbira frizerjev na terenu

Osnovni namen frizerskih umivalnikov za lase je seveda pranje las. Tako gre za zelo pomemben pripomoček vsakega resenega frizerja. Pa ste se kdaj vprašali, kako lase umivajo frizerji na terenu? Rešitev predstavljajo prenosni umivalniki (https://www.frizerskaoprema.si/c/ceriotti-prenosni-umivalniki/), ki morajo biti nadvse kakovostni in priročni za uporabo. Frizer jih mora namreč nositi povsod s sabo, saj brez umivanja las pri tej priljubljeni lepotni storitvi pač ne gre.

prenosni umivalniki

Enaka naloga, drugačne zakonitosti

Če umivalniki za lase, ki se nahajajo v frizerskih salonih predstavljajo tudi odličen dodatek in okras, pa prenosni umivalniki te vloge vsekakor nimajo, saj se jih uporablja predvsem na terenu. Masivni keramični umivalniki v salonih pomembno vplivajo na njegov končni izgled, hkrati pa naredijo tudi vtis na stranko.

Čeprav je osnovna naloga tako enih kot drugih frizerskih umivalnikov enaka – stranki kakovostno oprati lase, pa se njune značilnosti, zaradi narave dela, bistveno razlikujejo. Če so vgradni frizerski umivalniki težki, masivni in veliki, pa si prenosni umivalniki tega ne morejo privoščiti. Že ime pove, da je njihova glavna prednost možnost prenosa, zaradi česar jih s pridom uporabljajo frizerji na terenu. V ta namen morajo biti zelo lahki, na koleščkih ali pa enostavni za prenašanje z enega mesta na drugega.

Če se ob prihodu v salon srečate s keramiko, pa je le ta popolnoma neuporabna na terenu. Frizerski umivalniki, namenjeni prenosu so narejeni iz lahkih, a vseeno trpežnih materialov – v večini primerov se uporabljata plastika in trpežna kovina, saj lahko ob stalnem transportu pride do poškodb.

Seveda pa ne moremo trditi, da prenosni frizerski umivalniki niso estetski. Proizvajalci tudi na tem področju sledijo trendom, tako da so tudi umivalniki za na pot nadvse prijetnega in atraktivnega videza. Kombinacija večno elegantne črnine in sijoče kovine ustari nadvse privlačen prenosni umivalnik. Seveda pa je v prvi vrsti ta tip frizerskega umivalnika za lase narejen tako, da stranki omogoča kar največ udobja med umivanjem las.