Prenosne klimatske naprave za vaš dom

Klimatizacija delovnih in bivalnih prostorov je poleti nujna

Zagotovo veste, kako neprijetna zna biti poletna vročina, če imate na urniku še kaj drugega kot poležavanje na plaži. Klimatske naprave so v tem primeru odlična naložba, saj poskrbijo za odlično ohlajeno bivalno in delovno okolje, v katerem se boste počutili produktivno in zadovoljno. S sistemi filtracije zraka poskrbijo tudi za izboljšano kakovost zraka – manj prašnih delcev, bakterij, insektov ter žužek v bivalnem prostoru pa prinaša še dodatne prednosti uporabe klimatskih naprav. Izboljšanje bivalnega okolja ter zraka, ki ga dihamo, še posebej blagodejno vpliva na posameznike z alergijami ter dihalnimi težavami.

Klimatizacija delovnega okolja izboljšuje učinkovitost, saj izboljšuje koncentracijo. Previsoke temperature predstavljajo mentalni šum ter onemogočajo učinkovito opravljanje delovnih nalog. Klimatske naprave so tako obvezna oprema vseh delovnih prostorov ter pisarn.

prenosne klimatske naprave

Poznamo različne vrste klimatskih naprav

Prenosne klimatske naprave omogočajo, kot pove že ime samo, enostavno premikanje ter namestitev v različne prostore. Prenosne klimatske naprave je potrebno le vključiti na električni priklop, priloženo cev pa lahko speljemo kar skozi okno in naprava je pripravljena na uporabo. Okenske klimatske naprave se nameščajo na okenske police. Ker je njihova montaža nerodna ter zahtevna, se ta tip klime čedalje redkeje uporablja. V zadnjem času jih močno nadomeščajo split klimatske naprave, saj so zelo zmogljive in močne. Pri njih je zunanja kompresorska enota preko bakrenih cevi povezana z notranjo enoto. So ekonomične in nudijo visok energetski izkoristek. Delijo se glede na mesto namestitve – tako poznamo stenske, stropne, talne, kasetne in multi-split.

Prenosne klimatske naprave kot enostavna rešitev

Prenosne klimatske naprave so odlična rešitev stanovanj, ki iz različnih razlogov ne morejo ali ne smejo namestiti kakšne druge vrste klimatske naprave. Primerne so tudi za tiste, ki se pogosto selijo ali bivajo v študentskih ter dijaških domovih, kjer je poleti še posebej neznosno.

Prenosne klimatske naprave uporabnikom nudijo obilo prednosti. So enostavne za namestitev ter poskrbijo za takojšnje ohlajanje. Dobavljive so v različnih oblikah, velikostih ter barvah, z ogromno dodatnimi nastavitvami za enostavno upravljanje.

Oglejte si kako preprosta je namestitev prenosne klimatske naprave

Pred nakupom prenosne klimatske naprave preverite naslednje lastnosti

Pred nakupom tovrstne naprave je potrebno preveriti trg ter se vprašati, kaj sploh potrebujemo. Kakšna velikost naprave bo zadostila našim potrebam po hlajenju? Hladilna moč je na napravah omenjena v enotah BTU. Večja kot je številka, večjo površino lahko naprava ohlaja. Kljub temu, da je namestitev prenosne klime enostavna, je vseeno potrebno premisliti tudi o pravem prostoru, kjer bo slednja stala. Namestitev poleg okna je v tem primeru najboljša opcija.

Kaj pa vzdrževanje? Edina naloga, ki jo boste imeli pri vzdrževanju kakovostne prenosne klime, bo praznjenje posode, kjer se nabira vlaga oz. kondenz. Naprava namreč skrbi tudi za primerno vlažnost prostora, zato odvečno vlago odvede v za to namenjeno posodo. Vsake toliko časa bo najverjetneje potrebno očistiti tudi filtre ali pa napravo odtaliti, če se na njej nabere led.

Pozorni bodite tudi na glasnost naprave in njeno energijsko učinkovitost. Le tiha naprava vas ne bo motila med spancem ter delom, kar je zelo pomembno. Energijska učinkovitost naprave bo poskrbela za nizek račun elektrike konec meseca.