Otroške sobe naj bodo svetle in tople

Otroške sobe so pravo veselje za starše in malčke, ker pomeni, da se malček prvič seli od staršev v svoj sobo in da postaja že malo samostojno bitje. Takrat se malček, vaš ljubi otrok, počuti že odraslega in pomembnega, čeprav še vedno potrebuje vaš objem in varno zavetje, ki mu ga nudite, če se prestraši in ni samozavesten. Sobe za vaše najmlajše morajo biti zato kvalitetne, ker cenite svojega otroka in morajo spodbujati njegovo kreativnost ter domišljijo.

Otroške sobe

Otroške sobe naj bodo tudi zelo zdrave, naj na otroka vplivajo tako, da se bo razvil v sposobno in zdravo osebo. Najprej mora biti izbran naraven material. Najboljša izbira je gotovo les, pa drugi naravni materiali, ki ne povzročajo alergij ter vdihavanja strupenih plinov ter prahu, ki jih oddajajo metirali od sebe.

Kakovostne otroške sobe morajo biti tudi lepo urejene in barvite. Malček potrebuje stimulativno okolje, to pa mu dajejo tako barve kot oblike, ki naj bodo čim bolj naravne in okrogle, ker je v naravi vse tako narejeno. Po vsej verjetnosti z nekim razlogom ali pa smo tako navajeni in je v naših genih.

Kakšne otroške sobe bi vi izbrali? Naj se otrok svobodno igra v sobi, zato naj ima talno ogrevanje, da je lahko na tleh, saj je to njegov naravni položaj. Postelja naj bo udobna ampak malo trša, da si ne poškoduje hrbtenice. Naj ob močna, ker vsak otrok po njej tudi skače, še posebej, če jih je več skupaj.

Dobre otroške sobe so tudi zračne in svetle, imajo velika okna, dosti svetlobe in tudi primerno umetno razsvetljavo za dni, ko ni veliko svetlobe. To je pomembno še posebej v teh časih, ko smo zaprti v stanovanja in smo večinoma v enem prostoru. Otrok naj ima možnost, da kaj tudi ustvarja. Pohištvo naj bo preprosto in uporabno ter trdno. Na stene obesite papirje za risanje.