Okrepite zdravje s probiotiki

Pri težavah s prebavo in zdravjem črevesja je pomembno, da v telo vnesemo prave snovi, ki bodo te težave odpravile. Probiotiki so prehranska dopolnila in so ena najboljših in dostopnih opcij za reševanje teh težav. Če imate težave s črevesjem, lahko svoja prehranska dopolnila, ki vsebujejo probiotik, kupite na: https://biokatka.si.

Uživanje prehranskih dopolnil kot so tista, ki vsebujejo probiotike, ni zaželjeno le ob zdravstvenih težavah, ampak je priporočljivo uživanje le-teh preventivno na vsakodnevni bazi. Ta dopolnila navadno vsebujejo Lactobacile in Bifidobakterije. Probiotiki so v bistvu bakterije, a ne tiste, ki bi se jih želeli znebiti, ampak so to dobre bakterije, ki so dobre predvsem za naš prebavni sistem. Najdemo jih tudi v nekaterih živilih, na primer v jogurtu.

probiotiki

Dobro jih je uživati predvsem po tem, ko se zdravimo z antibiotiki, saj ti iz našega telesa poleg slabih izločajo tudi dobre bakterije. Pomagajo nam uravnotežiti dobre in slabe bakterije, ki jih nosimo v telesu. Med drugim probiotiki pomagajo pošiljati hrano skozi črevesje, saj vplivajo na živčni sistem, ki nadzoruje gibanje našega črevesja.

Niso pa dobri le ze reševanje težav s prebavo, ampak so probiotiki v pomoč tudi pri težavah s kožo in pojavljanjem ekcemov, zdravju sečil in nožnice, preprečujejo prehlade in alergije, saj povečujejo odpornost in pomagajo pri zdravju naših zob.

Probiotiki se nahajajo tudi v hrani, ki jo morda uživamo vsak dan, pa se tega sploh ne zavedamo. Poleg že omenjenega jogurta, jih najdemo tudi v kislem zelju, kefirju, kislih kumaricah, v nekaterih vrstah sira, v zelenih bananah in česnu. Trg ponuja tudi prehranska dopolnila, polna probiotikov, ki so namenjena in prijazna otrokom, navadno pa so dopoljnena še z različnimi vitamin, ki še dodatno dobro vplivajo ne le na prebavo temveč tudi na imunski sistem otroka.

Poskrbimo za svoje zdravje, še preden pride do težav, ki so precej nadležne, še posebej pri zdravju črevesja in prebave.