Obnova menjalnika – cena je lahko različna

Obnova menjalnika cena je odvisna od tipa menjalnika in od tega, ali gre za redni pregled ali za okvaro. Dejansko je obnova menjalnika cena pri rednem pregledu najcenejša, ker zamenjajo olje in odstranijo morebitne opilke, če pa je kaj narobe, potem je lahko cena za obnovo menjalnika kar precej visoka. Zato reagirajte čimprej, če sumite, da kaj ni v redu in nikoli ne pozabite na redni servis, ki se ga naredi na število prevoženih kilometrov ali pa na časovno obdobje, če se ne vozite z avtom veliko.

obnova menjalnika cena

Da je obnova menjalnika cena nizka, morate redno voziti avto na pregled, ker ga bodo redno pregledovali in takoj odkrili, če je kaj z njim narobe. To lahko hitro odpravijo tako, da diagnosticirajo avto in najdejo napako že takoj. Če pa je z menjalnikom kaj narobe in avta ne peljete na pregled k mehaniku, potem je lahko obnova menjalnika cena visoka, ker se lahko pokvarijo vitalni deli, se kaj zdrobi in je potrebno del menjalnika povsem obnoviti, namestiti nove dele ali celo menjalnik zamenjati, kar pa res ni poceni.

Da je z menjalnikom nekaj narobe lahko izveste po nekaj tipičnih ali neobičajnih napakah. Najprej bodite pozorni na zvok v menjalniku, Če menjalnik škrta, avto takoj odpeljite na servis, ker je lahko napaka resna oziroma so lahko v njem opilki in če se olje zamenja, je taka obnova menjalnika cena nizka. Dejansko je to najceneje, kar se lahko zgodi.

Če pa vaš menjalnik ne dela dobro, ne gre v prestavo, se zaskoči, preskoči prestave in lahko tudi spušča čudne zvoke, potem je lahko napaka resnejša. Spet je nujno, da pokličete serviserja in se s takim avtom ne vozite. Servis bo morda poceni ali pa ne, odvisno je seveda od napake, ki se je na menjalniku zgodila. Enako velja tudi, če vaš avto cuka ali celo, da ne morete speljati z mesta.