Notranja revizija je pomembna

Vsakdo, ki prvič sliši besedo notranja revizija, si misli, da je to nekakšen policaj. Ampak temu ni tako. Tisti, ki to izvajajo vam ne napišejo nobene kazni, čeprav ugotovijo kakšno napako v delovanju vašega podjetja. Se pa to mora izvajati v vsakem podjetju. Je pa tudi nujno potrebno, ker se sami največkrat sploh ne zavedate, da pa delate kakšne napake. Tako vam notranjo revizijo naredijo tudi v podjetju Loris d.o.o., kjer imajo s tem dolgoletne izkušnje. Točno vedo kaj notranja revizija obsega in, da morajo vse pregledati čim bolj natančno.

notranja revizija

Napake vas lahko stanejo, ne samo zaslužka, temveč tudi kakšnih strank. zato je pomembno, da jih delate čim manj. Notranja revizija bo odkrila vse napake, ki jih morebiti počnete. Kot sem rekla pa to ni kakšen policaj, ki vam bi napisal kazen. V procesu revizije se notranji revizer osredotoči na pretekle dogodke. Zraven tega vam bo tudi svetoval kako popraviti kakšno napako, četudi je ta velika ali pa majhna. Je pa na vse zadnje notranja revizija pomembna, da izboljšate svoje podjetje in njeno poslovanje. Tako boste postali veliko boljše podjetje, kar pa je zagotovo vaš cilj. Revizija je tudi samostojna organizacijska enota.

Da pa še razložim kaj sploh notranja revizija obsega. V tem procesu vam bodo pregledali vsa javna naročila, kadrovsko poslovanje in proračune občine. Prav tako pa se bodo osredotočili na same prihodke, ki jih dobiva podjetje. Osredotočijo se tudi na vso e-poslovanje in na samo varstvo osebnih podatkov. Le to je pomembno in morate to tudi omogočati. Vse podatke morate imeti varno spravljene in jih ne smete nikomur posredovati brez lastnikovega dovoljenja. Kot pa lahko vidite se sama revizija osredotoča res na veliko stvari. V glavnem je vse to, kjer se pojavlja veliko napak in se morebiti le teh sploh ne zavedate. Sem prepričana, da pa jih boste po reviziji odstranili.