Nevrocenter z izjemnimi uspehi je v Celju

Nevrocenter Semos je v Celju. V njem Transkranialno pulzno stimulacijo izvaja usposobljen zdravstveni izvajalec ambulantno – to pomeni, da gredo pacienti v zdravstveno ordinacijo ali zdravstveni center na terapijo in nato lahko nadaljujejo s svojo običajno dnevno rutino. Več informacij si oglejte na spletni strani.

Izvedba transkranialne pulzne stimulacije je varna in nezapletena. Pacient se udobno usede v stol za terapijo in se lahko kadarkoli prosto giblje. Pred začetkom terapije zdravstveni delavec vnese podatke o pacientu v sistem terapije NEUROLITH® in nanese ultrazvočni gel na lasišče ali lase.

Bolnikove glave ni treba briti. Ultrazvočni gel je potreben za zagotovitev optimalnega prenosa impulzov. Pacient si nato nadene očala, da sistem lahko zazna položaj glave.

Terapevt med potekom terapije nežno spremlja ročnik po ustreznih predelih lasišča in lobanje. Na zaslonu lahko terapevt kot pacient natančno vidita, kateri del možganov je trenutno tretiran.

Povprečna terapija traja okoli 30 minut. Na splošno obsega terapevtski paket 6 terapij, izvedenih v dveh tednih.

TPS® terapija z Neurolith sistemom je primerna tako za Alzheimerjevo demenco, kot tudi za druge oblike demence. Klinične študije dokazujejo zmanjševanje depresije pri osebah z demenco, večjo prostorsko in osebnostno orientiranost, izboljšanje delovnega spomina, socialne udeležbe, zadovoljstva s svojim življenjem, iskanje primernih besed, gibalne aktivnosti, mentalne čistosti in mentalnega ravnovesja.

Vsekakor je učinek terapije v zgodnji fazi nekoliko večji, saj preprečuje napredovanje nevrodegenerativne bolezni. Na splošno velja pravilo, prej, kot se prične zdravljenje, bolj učinkovita je terapija. Klinične izkušnje iz tujine pa kažejo na učinke TPS® terapije tudi pri bolj razvitih oblikah demence. Sorodniki tretiranih bolnikov opisujejo izboljšanje kratkoročnega delovnega spomina, izboljšanje depresije, večjo prostorsko in osebnostno orientiranost, občasno vrnitev bolnikov k vsakodnevnimi funkcionalnimi aktivnostmi, kot so skrb zase ali izvajanje gospodinjskih opravil.

Oseba pri izvedbi TPS® terapije praktično ne čuti bolečine. Občasno se na določenih predelih lobanje, ki je bolj občutljiva, pojavi rahla bolečina, vendar le ta ni moteča. Bolj moteč je zvok udarcev, ki pa jih lahko omilimo z uporabo ušesnih čepkov.