Preventiva je boljša kot kurativa

Naša življenja so se v zadnjem letu zelo spremenila. Vsakodnevna skrb za varnost je postala nekaj normalnega. Ne samo delovna zaščita ampak tudi vsi ostali načini preventive pred vdori in vnosi nezaželenih snovi, virusov, bakterij so postali del našega vsakdana. V kolikor ste manj željni obiskov trgovin si zaščitno opremo in ostale pripomočke lahko naročite v spletni trgovini, kjer vam je na voljo kompletna različica zaščitne opreme in preostalih pripomočkov.

Težko je reči, kdaj in kako se bo naše življenje vrnilo na stare poznane tirnice. Ravno iz tega stališča je pripravljenost na neznano še kako pomembna. Potrebno se je zavedati resnosti situacije v kateri se nehajmo in spremeniti naše navade. Kar pa seveda ne pomeni, da je naše življenje konstanten stres, ki se ga ne moremo otresti. Že naši starši so poznali rek: Bolje preventiva, kot kurativa. Za osnovno razkuževanja je dovolj redno umivanje rok z toplo vodo in milom, v kolikor pa se nahajamo na območju kjer nas je nekoliko več na kupu, pa lahko uporabite razkužilo za roke. V spletni trgovini imate poleg razkužila za roke na voljo tudi razkužilo za površine. Osnovno razkužilo za gospodinjstvo je lahko manjše pakiranje na potisk. V kolikor pa se nahajate na javnih površinah, ali morebiti opravljate določeno dejavnost pri kateri se vam zamenja nekaj ljudi pa je bolje izbrati dozirnik razkužila. Na ta način lahko tudi prihranite, saj je dozirnik avtomatsko nastavljen na količino razkužila, ki ga spusti ob obisku. Tovrstne dozirnike lahko opazite v določenih trgovinah, javnih službah in uradih.

na splošno

Na spletu si lahko poiščete več informacij tudi o drugih načinih zaščite ter uporabi ostalih preventivnih in zaščitnih sredstev, ki so na voljo. Naj bo vaše življenje čim manj stresno zaradi tovrstnih preventivnih ukrepov. Vsemu navkljub si vzemite čas zase in svojo družino, predvsem pa za gibanje v naravi, kar bo vsekakor vplivalo na vaše dobro počutje.

https://www.pentiv.si/c/razkuzilci/