Mljet apartmaji – kjer se srečajo turkizno morje, sanjske plaže in čudovit narodni park

Razmišljate, kam boste šli poleti na dopust? Ponudba ugodnih apartmajev na Mljetu vas bo gotovo navdušila, zato nikar ne odlašajte in hitro rezervirajte svojo nastanitev.


Predstavljajte si, da se zvečer sprehajate po romantičnih srednjeveških uličicah, v restavraciji naročite vrhunsko lokalno vino in sveže ter okusne morske dobrote, zjutraj pa se zbudite ob šumenju morja in prijetnem soncu, ki vas vabi, da lepo začnete dan. Cel dan raziskujete skrite kotičke morja in zalivov, plavate v kristalno čisti vodi in uživate vsak trenutek oddiha. Ste si v glavi že narisali to sliko? Zdaj pa si zamislite, da vam za vse to ni treba odšteti goro denarja, le pohiteti morate z rezervacijo. Sliši se sanjsko, kajne? Naj vam zaupamo skrivnost – to niso sanje, to je otok Mljet! Apartmaji pa zagotovo predstavljajo udoben prostor za počitek in umiritev.


Zakaj izbrati otok Mljet?


Otok Mljet je osmi največji hrvaški otok, poznana po jezeru v samem središču otoka, pravljičnih plažah, neokrnjeni naravi in narodnim parkom, ki se razprostira čez tretjino otoka. Velja za enega bolj zelenih otokov na Hrvaškem, na njem je veliko polj, vinogradov, gozdov in majhnih vasic, zato je otok Mljet eden najlepših otokov na Jadranu. Otok vam poleg lepih plaž nudi veliko kolesarskih in pohodniških poti, panoramske razglede in veliko kotičkov, ki jih lahko raziščete.


Zagotovo ste ob vsem tem pomislili, da se na njem dogaja masovni turizem, vendar naj vas potolažimo, da to ne drži. Na otoku je namreč le en hotel, vse ostale nastanitve pa so Mljet apartmaji, ki omogočajo več zasebnosti in svobode.

Mljet apartmaji


Kaj obiskati?


Otok ponuja veliko možnosti za avanturistične izlete. Obiščete lahko Narodni park Mljet, ki zajema Veliko in Malo jezero, zaliv Soline in naselja Goveđari, Pomena ter Polače. Priljubljen je tudi obisk otočka svete Marije, ki je nekakšen neuradni simbol narodnega parka. Lahko si ogledate Odisejevo jamo, kjer naj bi odisej bival z nimfo Kalipso, ostanke rimske palače in še veliko drugih znamenitosti.


Zakaj bivati v apartmajih?


Otok se lahko pohvali s kristalno čistim morjem, ki kar kliče po tem, da se potopite vanj in raziskujete njegovo morsko bogastvo. Tudi plaže so zelo lepo urejene, zaradi omejenega števila turistov na njih ni gneče, skoraj vse plaže pa nudijo veliko sence, kamor se lahko skrijete pred vročimi sončnimi žarki.


Apartmaji so vse bolj priljubljen način počitnikovanja, saj nudijo več svobode pri preživljanju in organiziranju dopusta. Mljet apartmaji so med turisti zelo priljubljeni, saj nudijo vse, kar je potrebno za prijetno in sproščeno bivanje. Nekateri imajo tudi teraso in balkon, kjer lahko obedujete, se družite in zabavate ter uživate v čudovitih razgledih.


Mljet apartmaji so cenovno dostopni vsakomur, seveda pa so cene odvisne od sezone in velikosti apartmaja. Zagotovo pa so cene nastanitve nižje, če rezervirate že prej, ne šele na višku sezone. Zato le pohitite z rezervacijo in na ta način privarčujete nekaj denarja.


Si želite zjutraj, ko se zbudite, slišati šum morja, skočiti v kopalke in skočiti v morje, še preden se zbudijo ostali družinski člani? Mljet apartmaji so kot nalašč za to, saj so čisto blizu morja, zato ne rabite na plažo nositi vse opreme, ki jo potrebujete, saj si jo lahko prinesete sproti in jo odnesete, ko je ne rabite več.


Smo vas že prepričali? Je otok Mljet vaša naslednja destinacija za dopust? Mljet apartmaji že čakajo na vas, zato si hitro rezervirajte svojega. Naj bo vaš dopust sproščen in aktivno preživet ter prežet z veliko veselja in nepozabnimi spomini, ki vas bodo spremljali še dolga leta.