Nepogrešljivi kreatin pri povečanju mišične mase

V kolikor se redno in profesionalno ukvarjate s športom, ste se zagotovo srečali že z prehrambnimi dodatki, ki pomagajo telesu k hitrejši regeneraciji, ali ga oskrbijo z vsemi potrebnimi vitamini in minerali ali pa poskrbijo za povečanje mišične mase. V kolikor bi želeli bolje napreden pri vaši aktivnosti se je potrebno vprašati in najti način kako povečati mišično maso.

Ena od možnosti je prehrana, ki pa v današnjem času ne vsebuje več toliko vitaminov in mineralov, kot bi si želeli. Najhitreje in učinkoviteje vam pri povečanju mišične mase pomaga kreatin, ki so ga poznali že leta 1832 v Franciji vedno pogosteje pa so ga začeli uporabljati po olimpijadi v Barceloni leta 1992.

kreatin

Nekaj osnov, ki jih je dobro poznati v kolikor se odločate za kreatin, ki ga telo proizvede v ledvicah, jetrih in trebušni slinavki in je derivat aminokislin arginin, glicin in metonin njena naloga je zagotavljanje energije za delovanje mišičnih in živčnih celic.

Določen del kreatina lahko najdemo tudi v rdečem mesu, ki pa ne more zadostiti vsem potrebam našega telesa po kreatinu, najlažje ga v telo vnesemo z prehrambnim dodatkom THE Creatine.

Če pogledamo izsledke raziskav, lahko ugotovimo, da kreatin pomaga pri izboljšanju telesne zmogljivosti, najbolje učinke jemanja kreatina čutijo ljudje, ki ne jejo mesa, saj so tako tudi njihove zaloge kreatina v telesu najmanjše. Najbolj nam kreatin pomaga pri regeneracijami med treningi, izboljša tudi dotok energije in omogoča hitrejše pridobivanje mišične mase, nase veže vodo, tako so tudi naše mišice bolj polne, obenem pa nam kreatin omogoča boljšo porabo ogljikovih hidratov.

Kot zanimivost pa še podatek, da se kreatin uporablja tudi za izboljšanje kognitivnih sposobnosti pri Alzheimerjevi bolezni ter bolezni mišične distrofije. V kolikor se ukvarjate z športom ali pa iščete samo ustrezen prehrambni dodatek se poslužite dobri in varni izbiri, ki vam jo ponuja podjetje THE Nutrition.