Izposoja električnih koles na Dolenjskem

Električna kolesa so postala pravi mali hit v Sloveniji. Z njimi se lahko podamo na dolge izlete, kjer pa nam ni potrebno skrbeti kakšna je pot, saj so električna kolesa primerna za vse vrste podlage. Z njimi se lahko peljemo po cesti, gozdnih poteh, hribih in drugih neurejenih terenih, kjer nam morda z navadnim kolesom ne bi uspelo. Prodajalci so začeli ponujati različne vrste električnih koles, za katere pa je potrebno odšteti kar nekaj denarja. Zato vam ponekod ponujajo električna kolesa za najem. Tam se lahko podate na adrenalinsko vožnjo in se sami prepričate o ustreznosti električnega kolesa za vas. Izposoja električnih koles pa na žalost v Sloveniji še ni tako razširjena, kot bi lahko bila, zato vam v nadaljevanju predstavljam odlično mesto, kjer je to mogoče.

Če se odpravljate na dolenjsko, obiščite Oštarijo Herbelier, kjer je mogoča izposoja električnih koles. Tam vam bodo poleg izposoje električnih koles, ponudili tudi zemljevide z označenimi potmi. Nudijo pa tudi organiziran izlet z električnimi kolesi, skupaj z izkušenim vodnikom, ki vam ob poti razkril mnoge zanimivosti o Kočevskem rogu in okolici.

Izposoja električnih koles je edinstvena priložnost, da se spoznate z električnimi kolesi, jih preizkusite in podoživite pravo adrenalinsko izkušnjo. Primerna so za vse starosti, tudi in predvsem za starejše, ki so morda opešali in izgubili moči v nogah in zato ne zmorejo več premagovati različnih vzponov in daljših poti. Izposoja električnih koles bo tako omogočila starejšim, da se kljub vsemu podajo na daljšo turo in jo osvojijo brez težav. Pri tem pa ne izpustijo nobenega lepega razgleda.   Oštarija Herbelier je ena redkih destinacij, kjer je možna izposoja električnih koles. Za to so se odločili, saj želijo svojim gostom ponuditi čim bolj zelen prevoz do vseh dolenjskih biserov v bližini. Trenutno razpolagajo z desetimi električnimi kolesi, zato se je za njih potrebno obvezno predhodno naročiti. Izposoja električnih koles je pri njih mogoča preko aplikacije, poleg koles pa vam ponujajo tudi elektronskega vodiča, ki vam narekuje pot. Lahko pa se odločite in se podate po kočevskih in dolenskih stezicah z osebnim vodičem, ki vam bo pokazal prav vse skrite kotičke dolenjske.