Izdelava orodij na najvišjem nivoju

Vaše delo poteka na terenu ali v domači proizvodnji? Potem zagotovo potrebujete specifično oblikovane stroje in ostala orodja za svoje delo, a kakovostno orodje, ki bi bilo zmogljivo in bi kljubovalo zobu časa je danes težko dobiti. Izdelava orodij je najbolj kvalitetno in dovršeno narejena, če jo zaupate nekomu, ki se s tem že dolgo časa ukvarja in podjetje Profilplast zagotovo sodi mednje. Pobrskajte po njihovi spletni strani in kmalu boste našli orodja ali zamisli orodij, ki bi vam lahko prišle prav pri vašem vsakodnevnem delu, tako doma kot v službi.

izdelava orodij
Izdelava orodij zahteva veliko natančnosti.


Zakaj je dobro izdelavo orodij prepustiti izkušenim mojstrom?


Izdelava orodij zahteva veliko natančnosti in doslednosti, kar je ena ključnih prednosti izkušenih mojstrov. Poleg tega ste lahko prepričani, da za izdelavo orodij uporabljajo le najbolj kvalitetne materiale, končna cena izdelka pa je zmerna, tj. realna. Podjetja z dolgo tradicijo izdelave orodij imajo najverjetneje svojo konstrukcijo, razvoj in sodobno opremljeno orodjarno s CNC-stroji, kar je dobitna kombinacija za hitro in učinkovito proizvodnjo. Izkušeni mojstri imajo veliko znanja, zato vam lahko ponudijo storitve na najvišjem nivoju – pomoč vam nudijo pri snovanju ideje, tehničnem svetovanju, razvoju, proizvodnji in potem tudi pri vzdrževanju orodij. S končnim izdelkom boste več kot zadovoljni!


V podjetju Profilplast vam nudijo izdelavo orodij za ekstrudiranje plastike, orodja za izsek in preoblikovanje pločevine, orodja za brizganje plastičnih mas, žično in potopno erozijo ter CNC-rezkanje, ostala orodja in naprave po vaših željah in vzdrževanje ter svetovanje.


Orodja za ekstrudiranje plastike


Gre za področje, za katerega so pri podjetju še posebej specializirani, saj imajo bogate izkušnje in so zato kos izdelavi tudi najbolj zahtevnih orodij. Na vašo željo vam izdelajo tudi orodje za koekstrudiranje plastike, večgnezdna zelo natančna orodja za brizganje plastičnih mas za različne izdelke. Vsa izdelana orodja sami preizkusijo na linijah za vlečenje profilov ali na brizgalnem stroju, kar omogoča, da poleg orodja dobite še vzorce. Poleg vsega izdelava orodij poteka učinkovito in hitro.

izdelava orodij
Najsodobnejša oprema daje vrhunske rezultate.


Tisti, ki vam uporaba orodij ni tako domača, ste se najbrž med branjem tega članka vprašali, kaj sploh je ekstrudiranje? Če razlago strnemo v nekaj poenostavljenih stavkov lahko rečemo, da gre za proces predelave najrazličnejših polimerov, ki jih oblikujejo tako, da jih najprej raztopijo, potem pa porinejo skozi matrico. Ekstrudiranje uporabljajo predvsem za izdelavo dolgih predmetov z neprekinjenim prerezom, na primer cevi, okenskih profilov, izolirnih žic in podobnih stvari.


To pa še ni vse …


Kot rečeno, imajo v podjetju tehnološko zelo napredne in natančne stroje in s tehnologijo CAD/CAM lahko izdelava orodij poteka tudi po vaših načrtih, skicah ali vzorcu. Na ta način vam zagotovijo, da boste dobili točno tako orodje, kot ga želite oziroma potrebujete.


V podjetju pa se ukvarjajo tudi z izdelavo kombiniranih orodij za izsek in krivljenje pločevine, v večji meri predvsem za določene avtomobilske dele avtomobilskih znamk Audi, Mercedes, VW, General Motors, BMW in druge. Na leto lahko naredijo tudi več deset kombiniranih orodij za izsek in krivljenje pločevine. Seveda tudi izdelava orodij za tovrstne namene poteka natančno in skrbno, pri izdelavi pa uporabljajo le najboljše materiale.

izdelava orodij
Izdelava orodij je zelo učinkovita zato, ker za njihovo izdelavo uporabljajo le najkakovostnejše materiale in najsodobnejšo opremo.


Zakaj je izdelava orodij lahko tako učinkovita?


Odgovor na to vprašanje je preprost. Celoten proces je izjemno učinkovit, hiter in enostaven zato, ker je podjetje opremljeno z najsodobnejšo tehnološko opremo, ki zagotavlja storitve na najvišjem nivoju. V mislih imamo predvsem opremo, kot so CNC-rezkalni stroji, potopna in žična erozija, stružnice, brusilni stroji, prebijalni stroji in še nekaj drugih strojev.


Njihova odlika je, da so vam na voljo za vsa vprašanja, dileme in skrbi. Lahko jim pišete ali jih pokličete in jih povprašate po določenih stvareh, če pa menite, da potrebujete daljši posvet, pa se lahko dogovorite tudi za sestanek, kjer se vam bodo v polnosti posvetili in odgovorili na vsa vprašanja.


Izdelava orodij mora biti na visokem nivoju, saj je to edini način, da bo orodje kvalitetno in da bo imelo dolgo življenjsko dobo (ta je odvisna tudi od vašega (skrbnega) rokovanja z orodjem). Orodja so zato narejena iz najkvalitetnejših materialov in z najsodobnejšo tehnologijo, dobite pa jih lahko po zmerni in vsem dostopni ceni.