Golte so odlično izhodišče za smučanje ali pohodništvo

Že veste, kam boste to zimo šli na smučanje? Vas bolj mikajo tuja ali domača smučišča? Čeprav nekateri menijo, da v Sloveniji ni dobrih smučišč, se pošteno motijo. Konec koncev v Sloveniji potekajo tudi tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju, odvija se Zlata lisica, poleg smučanja pa Slovenija vsako leto gosti tudi druge zimske športe, kot so na primer tek na smučeh, biatlon ali smučarski skoki. Golte so eno izmed idealnih smučišč, kjer je poskrbljeno za vse smučarja, tako začetnike, kot tiste, ki smučanje že obvladajo. Za več informacij obiščite https://apartmajigolte.si/.


Čeprav živimo v času, ko se cene vseh storitev in blaga dvigajo v nebo, pri čemer smučarske karte niso nobena izjema, verjamemo, da bo tudi letošnja sezona smučanja dobra, z veliko obiska domačih in tujih gostov. Slovenci s(m)o narod, ki ima rad smučanje in kolesarstvo, zato se tradiciji smučanja v zimskih mesecih marsikdo zagotovo ne bo odrekel, pa čeprav bo moral za karte in prenočišče seči malo bolj globoko v žep.

Golte


Golte so eno bolj priljubljeni smučišč v Sloveniji, saj ponujajo kar 12 kilometrov različnih smučarskih prog, poleti pa so pravi raj za kolesarje, pohodnike in ljubitelje narave. Pozimi se tukaj ustavi kar precej turistov, saj so proge razgibane, primerne za začetnike in bolj izkušene smučarje, na voljo pa je kar sedem naprav: vlečnice, sedežnice, nihalke in poligon s tekočim trakom za otroke. Poleti pa se tu odvija povsem druga zgodba. Narava se prebudi, sonce nas prijetno boža, Golte pa vabijo v svojo družbo. Odpravite se lahko na krožno dvourno pot po Golteh, ki vas vodi mimo številnih naravnih in kulturnih znamenitosti. Čeprav se slišita dve uri kar dolgi, je pot primerna za vse, saj med potjo naredite le 400 metrov višinske razlike. Na koncu poti vas Mozirska koča vabi, da se ustavite in preizkusite različne lokalne specialitete. Tudi okolica te planote vam nudi veliko zanimivosti – vsekakor vam priporočamo obisk Mozirskega gaja in term Topolščica.