Zakaj se uporablja ekscentrični brusilnik

Ekscentrični brusilnik je rešitev, ker je brušenje lesa neprijeten postopek. Utrujajoči, monotoni gibi, prah, stalno spremljanje površine za obdelavo, če hočete uživati nabavite sposoben ekscentrični brusilnik tukaj https://www.superlepila.si/orodje/elektricno-orodje/brusilniki/. Nobena od teh stvari ne prispeva k zabavi, še posebej, če morate opraviti veliko dela, zato je brusilnik res nujno orodje za natančno ter hitro delo. Brusilniki močno poenostavijo življenje v tej zadevi.

Vsaka vrsta brusilnika je zasnovana za posebne naloge, kjer bo eden ekscentrični brusilnik pokazal neprekosljive rezultate, bo drugi nemočen. Na primer, ekscentrični brusilniki se ne bodo spopadli z obdelavo notranjih kotov, v nasprotju z njihovimi manj naprednimi kolegi, vibrirajoči modeli. Primerni so za grobo brušenje površin, nikoli pa ne bodo dali normalnega rezultata pri natančnem brušenju lesenih površin. Brušenje se lahko zdi formalnost, vendar ni. Faktor odgovornosti je izjemno visok. Napake pri brušenju so na prvi pogled neopazne, vidne pa so takoj po nanosu dodelave in hude napake lahko zlahka uničijo obdelovanec. Odrgnjen zaključek, ožgane sledi na robovih, jamice in praske, takšne napake je zelo težko odpraviti, saj je zaradi njih pogosto treba obdelovanec poslati celo v odpad.

Ekscentrični brusilnik velja za najbolj univerzalen stroj za brušenje in poliranje lesa. Brusilno orodje je sestavljeno iz okrogle osnovne plošče, na katero je z zaponko na kavelj pritrjena brusna plošča. Stranski produkti brušenja se preusmerijo preko kanalov za odsesavanje prahu, tako da površina ostane čista, delo bo dobro nadzorovano, abrazivna učinkovitost pa bo visoka in trajna.

Pri nameščanju brusa se prepričajte, da so luknje na brusu poravnane z luknjami na podplatu stroja. V nasprotnem primeru bo postopek odsesavanja prahu moten. Brušenje in poliranje poteka s kombinacijo ekscentričnih (orbitalna rotacija) in rotacijskih (aksialna rotacija) gibov likalne plošče. Gibanje abraziva po tako kompleksni orbiti zagotavlja učinkovitejše brušenje in zmanjša število abrazivnih napak v obliki ušes. Ekscentričnost je koeficient premika osi podplata glede na os gredi. Je ena od osnovnih lastnosti, ki jih ima ekscentrični brusilnik. Določa naravo abrazivnih gibov in s tem kakovost postopka brušenja. Področje uporabe so grobo in fino brušenje velikih površin, medslojna končna obdelava in poliranje. To je vsestransko orodje, ki je primerno za industrijsko uporabo in domačo.