Kako vam koristi dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje omogoča veliko več zdravstvenih storitev in zdravil, kot osnovno, naročite pa ga lahko tukaj www.dodatnozdravstvenozavarovanje.com in se odločite za tisto zavarovalnico, ki vam najbolj ustreza. Pri nas veljata osnovno in dopolnilno zavarovanje in sicer je osnovno obvezno ter dopolnilno je prostovoljno. Tega lahko začnete plačevati takoj, ko vam poteče status študenta, da boste imeli najmanjšo možno premijo in največje ugodnosti. Premije so različne, od osnovne, do premium premije, ko omogoča nadstandardne zdravstvene storitve.

Dopolnilno zavarovanje je skoraj nujno imeti zato, da ste lahko v bolnici več kot 3 dni in vam tega ni treba plačati iz lastnega žepa. Enako velja za zdravila, ki jih osnovno zavarovanje krije bore malo. Tudi zdravstvene storitve, ki niso nujne za življenje, so plačljive vključno z operacijami, ki so lahko nekaj sto tisoč evrov. Take vsote si težko kdo privošči in bi jo verjetno odplačevali vse življenje, zato se dopolnilno zavarovanje splača v primeru nezgode ali bolezni.

Vendar pozor, nekateri menijo, da bodo začeli to zavarovanje plačevati takoj, ko zbolijo ali končajo v bolnici zaradi nesreče. Žal ne gre tako, prve tri mesece plačevanja premije za dopolnilno zavarovanje boste vse storitve vseeno plačali iz lastnega žepa vključno s prevozom z rešilcem, če zdravnik ne odloči, da je bilo to nujno za reševanje vašega življenja. Zato si to zavarovanje priskrbite čim prej, saj vam bo začelo veljati šele po treh plačanih premijah.

Če želite imeti najboljša zdravila in svojo sobo v bolnici s televizijo ter lastno oskrbo, potem plačujte najboljšo premijo, ki vam to zagotavlja. Agenti zavarovalnic vam bodo pojasnili, katera zavajanja so to in kaj vam omogočajo. Premije so dokaj nizke glede nato, kaj dobite takrat, ko to potrebujete. Katero zavarovalnico izberete, je odvisno do tega, kateri boste najbolj zaupali, da vam bo pošteno izplača, kar vam pripada, ko bo do tega prišlo.