Veste, zakaj skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje?

Generali, Vzajemna ali Triglav zdravje? Vse tri zavarovalnice vam ponujajo dodatno zdravstveno zavarovanje, podrobneje pa si o njihovih prednostih lahko preberete na spletni strani www.e-zavarovanja.com. V grobem gledano, sicer vse tri zavarovalnice ponujajo skoraj povsem enake storitve dodatnega zdravstvenega zavarovanja, se pa nekoliko razlikujejo glede na način plačevanja premije, višine osnovne premije zavarovanja in dodatnih ugodnosti, ki jih nudijo uporabniku ob sklenitvi zavarovanja. Odločitev, katero od zavarovalnic boste izbrali, je seveda popolnoma vaša – mi vam le toplo priporočamo, da dodatno zdravstveno zavarovanje res sklenete.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Čeprav ni obvezno, je zelo priporočljivo

Dodatno ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje dopolnjuje osnovno zdravstveno zavarovanje. V zavarovalniškem žargonu povedano, gre za zavarovalni produkt, ki krije razliko med celotno vrednostjo zdravstvene storitve in vrednostjo, ki jo krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Če imate torej sklenjeni obe zavarovanji, pri zdravniku ne boste potrebovali nič doplačevati.

Ali sploh potrebujem dodatno zavarovanje, saj se nikoli nisem huje poškodoval in pazim na svoje zdravje? Nesreča nikoli ne počiva in vsakemu od nas se lahko zgodi, da se poškoduje in zato potrebuje zdravniško oskrbo in okrevanje. Osnovno zdravstveno zavarovanje vam bo krilo zgolj nekaj zdravstvenih storitev, vse ostalo pa boste morali plačati sami. In zneski vsekakor niso majhni. V primeru urejenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja, pa ne boste potrebovali plačati popolnoma nič. Tako se boste lahko brez skrbi v celoti posvetili svojemu okrevanju.

Zavedati se moramo, da je dodatno zavarovanje prostovoljno in vam ga tako ni potrebno imeti. Vendar pa je po drugi strani zelo priporočljivo. Zagotavlja vam namreč nadstandardno zdravstveno storitev, tisto pomembno razliko, ki vam je osnovno zavarovanje ne pokrije in vas lahko močno udari po žepu.

Obstajajo pa tudi posebna dodatna zdravstvena zavarovanja, ki vam omogočajo obisk potrebnega specialista brez napotnice in po sistemu ‘mimo vrste’. Če kaj date na svoje zdravje, potem po svetu nikakor ne hodite brez dodatnega zdravstvenega zavarovanja – bodite odgovorni in se zavarujte.