Kdaj naročiti čistilni servis in kako ga izbrati

Preden naročite čistilni servis, razmislite o nekaterih ključnih stvareh, po katerih ga boste izbrali. Izbira čistilnega servisa je lahko težka odločitev. Ni vsak čistilni servis dober in zanesljiv, ekološki in natančen. Najbolje je da sledite prejšnji povezavi. Ko iščete najboljšo storitev čiščenja hiše, vas zlahka preobremenijo informacije. Razvrščanje po spletnih mestih, pridobivanje ponudb in pogovor z vsakim ponudnikom lahko traja več dni, morda celo tednov. Tudi takrat morda še vedno niste prepričani, ali ste svoj denar kar najbolje izkoristili ali ne. Predlagani čistilni servis vam to zagotavlja, ugotovite zakaj.

Ko naročate čistilni servis, se prej odločite, kaj morate očistiti v svojem domu ali pisarni. Najprej je pomembno, da naredite pregled stvari, ki jih resnično želite očistiti, saj vsi čistilni servisi ne izvajajo enakih storitev. Nekateri vam na primer perejo perilo, postiljajo postelje, pomijejo posodo itd., zato je pomembno, da veste, kaj potrebujete, preden rezervirate in preverite, da podjetje, ki ga najamete, opravlja te naloge. Ne domnevajte ničesar. Nič ni hujšega kot priti domov ali v pisarno in pričakovati, da bo perilo zloženo in ugotoviti, da ni opravljeno, ker to ni del njihove storitvene pogodbe z vami.

Če ste omejeni s proračunom prilagodite čiščenje, da bo nekoliko cenejše. Na primer, morda je vse, kar res potrebujete, pomoč v kuhinji in kopalnici. Nekatere čistilne storitve vam omogočajo, da naročite čiščenje samo določenih delov vaše hiše, ker jih je najtežje očistiti. Za brisanje prahu in drugih površin se morate posebej dogovoriti, da to izvede čistilni servis.

Ugotovite, ali potrebujete mesečno čiščenje, dvotedensko ali tedensko čiščenje? Ali morda samo enkratno čiščenje za odselitev? Upoštevajte le, da na splošno velja, da pogostejši kot k vam pride čistilni servis, cenejše bo v smislu stroškov na obisk. Poskusite lahko tudi tedensko ali dnevno, nato pa pozneje prilagodite storitve čiščenja, če menite, da jih ne potrebujete tako pogosto, ali obratno, tako da greste mesečno in po potrebi povečate pogostost. Vsekakor pa se o vsem prej pogovorite, preden podpišete pogodbo.