Kakovostno domače čebelarstvo z dežele

Čebelarstvo je zelo stara dejavnost tudi na slovenskem, kjer imamo značilno kranjsko čebelo, ki je zelo medovita in delovna živalca. Čebelarji so do nekdaj bili ali dobri ali pa ne, nekateri tudi ne preveč pošteni, ker mešajo sladkor v med, da ga je več in s tem med uničljivo. Zato je treba najti poštenega in sposobnega čebelarja, kot je privat čebelarstvo Kapu. To je družinsko podjetje, ki se že dolgo nekaj generacij ukvarja s čebelarstvom in pridelavo vrhunskega meduz, ki ga prodajajo domačemu trgu in v tujino, kjer je zelo cenjen.

Kakovostno domače čebelarstvo je zelo cenjeno in tisti, ki vedo, kakšen je pravi domači med, ne bodo nasedli na takega, ki ni kakovosten, ker se to seveda pozna na okusu. Sladkor v medu boste čutili, največkrat tudi preveč kristalizira zato ga seveda segrevajo, da zakrijejo slabo kakovost medu in je vedno tekoč. Vačah niso poznali kristaliziranega medu, tudi ni naraven, ker drugače ga čebele ne bi mogle jesti, gre za njihove mladice. Čebele zbirajo vse leto med in ga hranijo v satu, zato nikoli ne kristalizira, ker je tudi mešan.

Učinkovito in kakovostno čebelarstvo najdete s pomočjo priporočil in certifikatov kakovosti. Ko ga enkrat najdete, boste vedeli, da lahko vse naslednje nakupe zaupali prav temu podjetju. Nekatere čebelarske družine delajo s srcem s čebelami in s strankami in ne bodo goljufali. Vedo, da se stranke dobijo samo s kakovostjo in posebnim delom.

Ko boste izbirali čebelarstvo, se ozrite po zgornji povezavi in našli boste družino in čistih krajev, kjer čebel lahko prosto nabirajo najbolj zdrav cvetni prah. To se da seveda pregledati v laboratoriju in dokazati. Slovenski med v parkih je zelo čist in zdrav ter cenjen po vsej Evropi. Na srečo, ga imamo doma in nabavite ga čim prej, ker ga lahko zmanjka, saj ga nimajo v neomejenih količinah. Sploh v takem letu, kot je letos, ko je bilo preveč dežja in poleti suša, pa cvetočih rastlin ni bilo veliko.