Kako hitro odpraviti boleče grlo


Boleče grlo je zoprna nadloga, ki se zgodi največkrat na prehodih med letnimi časi, pa tudi poleti. Tukaj si poglejte, zakaj nastanejo bolečine v grlu – kaj storiti v tem primeru? Vsak, ki ga boli grlo, bi se rad hitro znebil te neprijetne bolečine, ki oteži lahko tudi požiranje in celo dihanje, če grlo oteče. Nastane lahko zaradi virusa, bakterije, če pijete mrzlo pijačo ali jeste zelo mrzlo hrano, ste na prepihu ali pa na mrzlem zraku in skozi usta vdihujete leden zrak.

boleče grlo

Ko nastane boleče grlo, to ni čez noč. Prej boste v grlu in ušesih čutili ščemenje in srbenje ter da imate grlo nekoliko bolj suho. To je znak, da se vas loteva nekaj, kar bo povzročilo bolečine v grlu. To je točka, ko lahko največ naredite, da preprečite okužbo in kasnejše bolečine. Storite naslednje.

Zjutraj in zvečer grgrajte tinkturo timijana, da preprečite bacilom in bakterijam ter virusom, da bi se razmnožili. Boleče grlo boste tudi na ta način hitro odpravili. Obstajajo pa tudi naravna razpršila, ki olajšajo dihanja in preprečijo bolečine v grlu. Imate v lekarni na razpolago tudi zelišče bonbone ter sirupe, ki ublažijo bolečine v grlu.

Če pa je vaše grlo že boleče in imate tudi, zabasano glavo, pljuča in vas vse boli, je najbolje uporabiti narezano čebulo. Daste jo v čisto kuhinjsko krpo, ki naj ne bo oprana s praškom ter mehčalcem ali pa v kakšno drugo podobno krpo. Nato jo segrejte na radiatorju in položite na boleče grlo ali na drugo boleče mesto. Čebula bo raztopila sluzi in olajšala, da bodo se izločile s smrkanjem in kašljanjem.

Grlo imete vedno ovito s šalom neglede na to, ali ste zunaj ali na toplem v stanovanju, tudi, če je poleti. Čebula pomaga zelo tudi pri težavah s sinusi. Pri bolečem grlu pomaga tudi inhaliranje timijana in kamilic ter žajblja in slezenovca.