Baker in železo sta najbolj iskani surovini, ki ju lahko prodate

Ali imate pri vas odvečne kovine okoli hiše, hleva, v drvarnicah in garažah, morda na podstrešju ali v podjetju. Baker je najbolj cenjen, kar si poglejte tukaj www.odkup-bakra.si in pošljite povpraševanje. Cena kovin se določa na borzi in se dnevno nekoliko spreminja, je pa vedno višja, ker se te surovine iščejo, saj je njihova predelava cenejša od same proizvodnje iz rude. Proizvodnja kovin je izjemno umazana tehnologija, ki škoduje našemu planetu zato je najbolje, da počistite svoje okolje in se znebite kovin ter s tem tudi zaslužite.

baker

Največ dobite za baker, ki je čist. Tega imate gotovo v obliki posode ali orodja, kotlov, odpadkov od proizvodnje in podobno. Cenita se tudi železo in aluminij, pa tudi medenina in druge kovine, tudi mešane. Za nečisto kovino, ki je lahko rjasta ali s čim ovita na primer pri kablih je plastična masa la guma, to je manj cenjeno, saj je proizvodnja reciklaže dražja.

Zagotovo imajo gospodinjstva največ odpadnega železa, ki se nabere skozi desetletja. Gre za stroje, posodo, orodja, vozila in podobno. Prodate lahko tudi žeblje in opilke, če so vam ostali oziroma imate proizvodnjo pri kateri so opilki odpadek. Teh se nabere dosti, zato lahko naročite tudi reden odvoz. Tudi bakra se najde kar dosti. Kar se tiče aluminija, tega boste našli tudi v obliki starih oken in vrat na primer, posode, orodja in raznih izdelkov, ki morajo biti trdni in lahki, kot je na primer kolo.

Škoda je, da ne zaslužite s kovinskimi odpadki in da daste to priložnost drugim. Raje jih prodajte sami, ker se s tem ukvarja podjetje profesionalno, pridejo na vaš dom ali v podjetje, razrežejo kar je treba na manjše kose, naložijo in odpeljejo v predelovalnico. Nič vam ni treba narediti.

Odvoz lahko naročite tudi redno, ko se napolnijo kasoni, denar pa dobite takoj na račun ali v gotovini, kar je novost, ker se tega do zdaj ni dalo. Tako si boste zmanjšali investicijo v surovino za proizvodnjo ali stroške, ki ste jih v gospodinjstvu imeli z nakupi.