Artroza sklepov in kako si lahko pomagate na naraven način

Artroza je bolezen oziroma bolezensko stanje, ki označuje obrabo sklepov. Pogosto poteka brez značilnih simptomov, če pa se ti pojavijo, se razvijajo postopoma in se s časoma slabšajo. Zato je spremembe potrebno opaziti dovolj hitro in tako še pravočasno ukrepati – več na to temo na strani smrekovit.si. Pri simptomih artroze sklepov bodite najbolj pozorni na:

  • bolečine v kolenih in občutljivost ter okorelost sklepov,
  • na otip mehka oteklina, ki je posledica vnetja tkiva okoli sklepa,
  • zmanjšana gibljivost in občutek zatikanja v sklepu, zaradi zmanjševanja sklepne špranje.

Čeprav se artroza zdravi z različnimi zdravili, terapijami in sodobnimi tehnikami, pa si lahko sami pomagate na popolnoma naraven način. Odločite se za uporabo Smrekovit 365 kreme v kombinaciji s Smrekovit oblogo. Kremo namažete na oblogo in z namazano stranjo pritrdite na želeno, boleče ali oteklo mesto. Pri večini uporabnikov tega odličnega Smrekovit izdelka pride do vidnih rezultatov v roku 7 do 14 dni.

Smrekovit izdelki za lajšanje simptomov, ki jih povzroča artroza

Ko opazite prve znake artroze vam svetujemo, da se odpravite k svojemu osebnemu zdravniku in mu zaupate vse svoje težave. Ta vas bo napotil do ustreznega specialista, ki vam bo znal predpisati primerno terapijo. Ob tem pa lahko doma uporabljate pravo mojstrovino narave – smrekovo smolo, ki dokazano izboljšuje stanje pri artrozi.

Smrekova smola vzpodbuja obrambni mehanizem organizma ter posledično bistveno zmanjša čas zdravljenja. Poleg tega, da vzpodbuja celjenje lastnega tkiva, učinkovito zmanjšuje otekline sklepov, blaži bolečino in na splošno izboljšuje zdravstveno stanje uporabnika.

Za najboljše rezultate vam strokovnjaki svetujejo sočasno uporabo Smrekovit obloge in Smrekovit 365 smrekove kreme ali Smrekovit Klasik smrekovega mazila. Kombinacijo se svetuje zato, ker uporaba Smrekovit obloge močno poveča delovanje izdelkov iz smole. Deluje kot nekakšen rezervoar za kremo ali mazilo, zato se lahko učinkovine iz smrekove smole veliko bolj učinkovito absorbirajo v tkivo. Svetujemo vam, da mazilo uporabljate čez noč in tako kar najbolj povečate učinek njegovega delovanje.